There are no breaking news at the moment

Kaikkea voi oppia, niinhän se oli? Jokainen voi oppia matematiikkaa tai vaikka piirtämään, kunhan kovasti harjoittelee. Onnellisuus koostuu monista pienistä osista, joista useimpia on myös mahdollista harjoitella. Voit oppia hillitsemään itseäsi tietyissä tilanteissa, mikä taas laskee stressitasojasi. Laske kymmeneen, poistu tilanteesta tai opettele jokin voimalaulu, jota hyräilemällä selviät hankalista tilanteista.

Uudestaan!

Toistojen määrä on olennainen osa monien asioiden oppimista. Tämä on erityisen tuttua urheilumaailmasta, mutta myös esimerkiksi soiton opettelu vaatii toistoja toistojen perään ennen kuin liikkeet muuttuvat automaattisiksi. Samoin uuden kielen oppimisessa voi huomata pisteen, jossa kieli vain tulee jostain, eikä sitä tarvitse enää aktiivisesti muistella. Myös onnellisuutta voi opetella, ilman että se olisi teennäistä tai esitettyä. Kun tiedostamme, mistä osista onnellisuutemme koostuu ja alamme työstää näitä palasia niin, että niistä tulee osa elämäämme, voimme erilaisilla rutiineilla ja opettelulla lisätä omaa hyvinvointiamme. Tämä on helppoa esimerkiksi ruokavalion ja liikunnan suhteen. Lisää terveellisiä elementtejä pikkuhiljaa ruokavalioosi ja huomaat, että rutiinisi muuttuvat paremmiksi kuin itsestään. Samoin on liikunnan kanssa. Jos olet päättänyt ulkoilla joka päivä, lähde vaikka vain lyhyelle kävelylle säästä huolimatta, ja taas rutiinin avulla saat hyvänolon keskuksesi aktivoitua, vaikka alun perin et olisikaan halunnut lähteä ulos räntäsateeseen.

Rakastan, rakastan

Hankalampaa rutiinien toteuttaminen on sellaisilla elämän osa-alueilla, jotka käsittelevät tunteitamme. Voit kuitenkin lisätä onnen tunnetta ihan vain hymyilemällä, vaikka ei niin kovasti hymyilyttäisikään. Kun ystäväsi tai kumppanisi näkee sinut iloisena, se saa hänet hyvälle tuulelle, mikä taas vuorostaan piristää sinua. Läheiset ihmissuhteet ovat todella tärkeitä etenkin silloin, kun koet itsesi masentuneeksi tai alakuloiseksi. Soita kaverille ja kerro, mikä mieltäsi painaa. Ota tavaksi myös kertoa hyviä asioita, niitä tulee jaettua toisille aivan liian harvoin. Muista myös kommunikoida itsesi kanssa. Kysy toisinaan itseltäsi, mitä sinulle kuuluu ja muista myös vastata rehellisesti. Toista itsellesi joka päivä jotain kivaa, vaikka et ehkä aina niin ajattelisikaan. Mene peilin eteen ja kerro itsellesi, että rakastan sinua. Vaikka se tuntuisi aluksi vaikealta, usko itseesi, sinä tarkoitat sitä!