There are no breaking news at the moment

Liikunta poistaa stressiä, lisää aktiivisuuttasi ja saa sinut tuntemaan olosi paremmaksi, hyvinvoivaksi ja elinvoimaiseksi. Se vaikuttaa monella eri tavalla kehosi ja mielesi hyvinvointiin. Pääasia on se, että lisäät aktiivisuuttasi ja alat liikkua, siitä huolimatta onko sinulla viimeisimpiä jumppavaatteita tai vaikka et löytäisi itsellesi sopivaa liikuntaryhmää. Aloita vaikka käymällä kävelyllä, askeltamalla portaita tai tee työ- tai kauppamatkasi polkupyörällä. Mielialasi kohenee kuin huomaamatta ja pian selviät stressitilanteista entistä paremmin.

Vähäinenkin liikunta riittää

Liikunta vaikuttaa positiivisesti monella tapaa. Se vähentää tutkitusti masennuksen oireita ja voi joissain tapauksissa vastata terapian tehoa. Liikunta lisää hermovälittäjäaineiden, kuten dopamiinin ja serotoniinin määrää. Se vaikuttaa käytännössä samoin kuin eräät masennuslääkkeet, kuitenkin ilman niiden haittavaikutuksia. Se minkälaista liikunnan tulisi olla ja paljonko sitä tulisi harrastaa on yksilökohtaista, minkä vuoksi jokaisen tulee keskustella oman lääkärin kanssa siitä voidaanko hoitoja vähentää liikuntaa lisäämällä.

On kuitenkin nähtävissä tuloksia siitä, että jo pienikin liikunnan määrän lisääminen vaikuttaa positiivisesti ja saa aikaan tuloksia jo hyvinkin nopeasti. Olet varmasti huomannut että jo yksikin reipas lenkki antaa sinulle energiaa ja hyvän olon tunne voi kantaa jopa seuraavaan päivään. Valitse liikunta sen mukaan mistä pidät eniten ja kokeile pikkuhiljaa vaikka jotain aivan uutta ja kiinnostavaa lajia.

Kuuntele kehoasi

Liikunnan lisääminen saa sinut myös paremmin tietoiseksi omasta kehostasi. Kun tiedostat, miksi kehosi toimii tietyllä tavalla pystyt kompensoimaan muutoksia lisäämällä tai vähentämällä liikuntaa tai ottamalla mukaan erilaisia liikuntamuotoja. Jos et ole harrastanut aktiivisesti liikuntaa ennen tai siitä on jo pitkä aika, kannattaa aloittaa pikkuhiljaa. Äkkinäisen elämänmuutoksen kohdalla saattaa tuntua siltä, että olet kaikkivoipa ja pystyt mihin tahansa. Kuitenkin liian rankka liikunnan aloitus saattaa vain uuvuttaa sinut nopeasti, etkä pääse hyötymään sen eduista.

Kun totut liikuntaan voit lisätä pikkuhiljaa sen määrää ja huomaat miten mielesi on virkeämpi ja unesi laatu ja määrä ovat parantuneet. Saattaa myös olla, että oma kehonkuvasi paranee. Vaikka et varsinaisesti pyrkisikään pudottamaan painoasi, liikunta kiinteyttää vartaloasi, parantaa ryhtiäsi ja alat kantaa itseäsi entistä itsevarmemmin.