There are no breaking news at the moment

Kun olet tyytyväinen itseesi kannat itseäsi eri tavalla ja voit jopa tuntea itsesi aivan kuin eri ihmiseksi. Annat samalla myös hyvän ensivaikutelman itsestäsi ja olet itsevarmempi kohtaamaan uusia ihmisiä niin yksityiselämän puolella kuin työpaikallasikin. Näytä parhaat puolesi ja saat arvostusta paitsi toisilta, myös itseltäsikin. Sovella samoja keinoja myös harrastuksiisi liittyvän yhteisön keskuudessa. Järjestötoiminnassakin pätevät samat lainalaisuudet kuin työyhteisössä.

Onnellisuus lisää tuottavuutta

Kun saat näytettyä toisillekin omaa osaamistasi ja tunnet, että sinua arvostetaan, huomaat että pystyt mihin vaan. Tunnista kuitenkin mahdottomat vaatimukset ja huomaa jos sinulta aletaan odottaa liikaa. Tietty määrä stressiä saattaa tuottaa parempia tuloksia, mutta liian suuret paineet toimivat kuitenkin täysin päinvastoin ja stressin kohotessa liikaa tuottavuus taas pienenee.

On myös työpaikan etu pitää työntekijät tyytyväisinä. Useilla työpaikoilla onkin ryhdytty toimenpiteisiin stressin vähentämiseksi. Avoin keskustelu on aina parasta ja työmäärän jakaminen tasaisesti koko yhteisön kesken on tärkeää. On myös hyvä, jos työkaverit ovat valmiina auttamaan silloin kun siihen on tarvetta. Pyri myös itse kuuntelemaan toisten toiveita ja auta itsekin silloin kun voit.

Työnantaja voi myös kannustaa työntekijöitään aktiiviseen elämään kannustamalla heitä liikkumaan esimerkiksi jakamalla liikuntaseteleitä tai bonuksia onnistuneiden liikuntasuoritusten jälkeen. Yhteistyötä lisäämällä ja onnistumisen tuomista eduista yhdessä nauttimalla voidaan myös edistää työyhteisön hyvinvointia. Ravinnon tärkeyskin voidaan ottaa huomioon työpaikoilla lisäämällä terveellisiä vaihtoehtoja työpaikkaruokalan listalle.

Raha ei ole tärkeintä

Töitä tehdään siksi, että siitä saadaan palkkaa ja kaikki tarvitsevat rahaa tullakseen toimeen ja saadakseen velvollisuutensa hoidettua. Silti työpaikasta riippumatta jokaisen tulisi voida kokea olevansa tarpeellinen työpaikalleen sekä hyödyksi koko yhteiskunnalle. Työn tuomaa tyydytystä ei voi mitata pelkästään palkkanauhan loppusummalla, vaan aivan yhtä tärkeää on se, että työssään aidosti viihtyy. Kaikkien ei ole kuitenkaan mahdollista saada unelma-ammattiaan, mutta itsestäänkin on paljon kiinni se, miten työssään voi ja jaksaa. Jos tunnet uupuvasi, mutta koet, ettet voi luopua tulotasostasi, kannattaa puhua työpaikalla asiasta ja arvioida uudelleen myös elämääsi kokonaisuutena. Terveyttään ei kannata uhrata rahan vuoksi.