There are no breaking news at the moment

Onnellinen ihminen on valmiimpi vastaanottamaan kohteliaisuuksia ja luottamaan toiseen ihmiseen. Kun tuntee itsensä itsevarmaksi, on helpompi olla toistenkin kanssa. Samat asiat pätevät niin ystävyyssuhteisiin kuin parisuhteeseenkin. Molemmissa tulee olla valmis sekä antamaan että ottamaan vastaan. Vuorovaikutustaidot ja kommunikointi ovat avainasemassa, ja ahdistuneena tai stressin alaisena on mahdotonta antaa itsestään toiselle sellaista kuvaa kuin oikeasti haluaisi.

Uskalla heittäytyä

Joskus kuulee neuvottavan, että suhteeseen ei kannata lähteä silloin, jos ei ole sinut itsensä kanssa. Mutta onko kukaan koskaan täysin varma itsestään tai tyytyväinen elämäänsä? Jokainen meistä kokee epävarmuutta toisinaan ja se juuri tekeekin meistä inhimillisiä, haavoittuvaisia ja herkkiä yksilöitä. Jos jatkuvasti odottaa hetkeä, jolloin olisi oikea aika aloittaa uusi suhde, voi olla ettei sellaista tulekaan. Jos tunteita toista ihmistä kohtaan herää, pitää uskaltaa antaa itsensä tuntea. Mutta ei onnellisuudesta toki haittaakaan ole. Onnellisena olet itsevarmempi ja kun annat itsestäsi positiivisen ensivaikutelman, olet alttiimpi heittäytymään. Käytä samaa taktiikkaa myös uusia ystävyyssuhteita solmiessasi. Ota vastaan ystäväpyynnöt ja lähde rohkeasti tilanteisiin, joissa voit tavata uusia ihmisiä. Vuorovaikutustilanteet erilaisten ihmisten kanssa opettavat myös sinulle paljon itsestäsi ja voit peilata omia tunteitasi toisten kanssa.

Pelasta pitkä suhde

Mikä on pitkän parisuhteen salaisuus? Kuuntelutaito ja anteeksi antaminen ovat varmasti kestävän parisuhteen keskiössä. Vaikka olisit itse alamaissa, yritä kuunnella myös toista. Parisuhteen muodostavat aina kaksi yksilöä ja molempien pitää saada tuntea itsensä tärkeäksi. Tyytyväinen ihminen jaksaa kuunnella ja hyväksyä toisen virheineen kaikkineen paremmin, joten onnellisuudesta on hyötyä myös pitkän parisuhteen säilyttämisen kannalta. Älä ajattele, että jos tuo toinen tekisi näin, niin sitten olisin onnellinen tai jos meillä olisi sellaista, silloin voisin olla onnellinen. Ajattele mieluummin, olen onnellinen ja jaan onneni hänen kanssaan. Onnellisuus nimittäin lisää onnellisuutta ja te olette ansainneet sen! Ole kuitenkin itsellesi armollinen ja muista, että kumppanisi kestää kyllä kaiken, mitä hänelle kerrot. Joskus pitää myös saada purkaa pahaa oloaan ja hän on vierelläsi myös sitä varten. Älä pelkää näyttää sitä, kuka oikeasti olet.